17 miljoen bondscoaches

Het is voorbij. Waar we vorig jaar nog heel goed bezig waren en zelfs bijna wereldkampioen werden, kunnen we nu naar huis. Zelfs Roemenië mag gezellig blijven doordat hun prestaties beter waren. Ik wist niet eens dat Roemenië een team had! Laat staan dat ze ook nog best redelijk konden voetballen. In ieder geval veel beter dan ons team. Eigen goal hier, valpartijtje daar, bal naar de verkeerde kant aanspelen en niet weten wat verdedigen is. Ach…, ik kan nu wel vertellen wat er allemaal mis ging, maar dan wordt deze lijst wel erg lang.

Laat ik dan positief zijn en even kijken naar de de dingen die wel goed gingen. Die moeten er vast ook zijn. Wat dacht je van het fijne van een thuiswedstrijd. Gezellig in Holland met al die supporters, heerlijk. En wat dachten jullie van de shirts? Dat zag er toch prachtig uit. Mooi de kleur oranje doorgetrokken in het hele tenue. Zag er goed uit. Alleen wel jammer dat die tenues nu de kast in kunnen. En dat we de aankomende tien jaar niet mee mogen doen, omdat we zo slecht zijn.

lmsxw9qanali_wd640

Wat moeten we dan doen na dit debacle? Ons volledig focussen op het schaatsen? Of korfbal, waterpolo of volleybal? De bondscoach eruit gooien? Ander team nemen? Ik vind dat Danny Blind absoluut moet blijven. Wat kan hij eraan doen dat zijn team niks uitvoert en een gezellig theekransje houdt? Ik vind het gewoon zielig voor die man. Niet voor de spelers trouwens. Die moeten misschien in de herfstvakantie een cursus “overspelen” en “samenwerken” volgen. Oh en als we dan toch bezig zijn, werken aan “geen eigen doelpunten maken” is misschien ook wel handig. Gewoon voor de zekerheid.

Belgische vrienden

Ik heb vernomen dat onze zuider vriendjes ook meedoen met dit leuke toernooi. Laat ik nou altijd ook al een beetje voor België zijn geweest. Komt dus goed uit om nu lekker voor de Belgen te zijn. Ik ben toch voor een gedeelte Belgisch (geen grap) en dus valt het helemaal niet op dat ik vanaf nu voor de Belgen ben. Die hebben vast ook een heel mooi tenue. En misschien nog wel belangrijker, zij scoren wat vaker dan onze leeuwen. Nou ja leeuwen, welpjes. Nog heel klein en onervaren. We moeten dus maar even flink gaan groeien en over pak en beet een jaar of tien maar weer eens een poging wagen. Tot die tijd ben ik voor België. Aankomende zomer op m’n vakantiebestemming in Frankrijk ben ik dus ook van Belgische afkomst. Anders lacht de hele camping mij uit…

Geef een reactie