6 tips voor mensen die niks met de kerstdagen hebben

Kerst is bedoeld om lekker samen te zijn. Gezellig met elkaar te eten, cadeautjes erbij. Maar wat nou als je dat helemaal niks vind?! Als je liever onder een steen wegkruipt en er pas dagen later weer onder vandaan kruipt? Die mensen bestaan. En als ik bij mij in de omgeving kijk, zijn dat er nog behoorlijk wat. Vandaag geef ik zes tips om toch leuk de kerstdagen door te komen.

  1. Pak je koffer. Leeg al je spaarpotten, sprokkel al het geld bij elkaar dat je kan missen en trek erop uit. Pak het vliegtuig naar een veel te tropisch gebeuren en ga heel de dag op het strand liggen. Post ondertussen jaloersmakende foto’s op Instagram. Beter dan dit kun je je kerstdagen niet doorbrengen denk ik. Zon, zee en heel veel warmte. Vooral dat laatste is wel heel erg lekker 😉
  2. Bezoek veel te leuke kerstfeestjes. Trek je leukste jurkje aan, neem wat vriendinnen mee en gaan. Heb de avond van je leven.
  3. Kerstfilms kijken tot je erbij neervalt. Home Alone, Love Actually of Bridget Jones’ Diary. Waarschijnlijk heb je ze al meer dan honderd keer gezien, maar wat zijn ze leuk. Ik moet ze elke kerst weer opnieuw kijken.
  4. Chique uiteten. Voor de mensen die geen zin hebben om de keuken in te gaan, kan je het ook makkelijk aanpakken. Reserveer bij een leuk restaurant en geniet de hele avond lang van heerlijk eten. Lekker lui en het bespaart je een hoop afwas.
  5. Bezoek alle kerstmarkten in de omgeving. De geur van chocomel is onlosmakelijk verbonden met kerst. Van te voren wel even blazen natuurlijk. Slenter lekker langs alle kraampjes als je de dagen voor kerst niks te doen hebt. Met alle leuke vuurkorven is het al snel een leuke middag.
  6. Ga winkelen! Tweede kerstdag zijn vele steden gewoon geopend. Hoewel de kerstdagen natuurlijk prijzig kunnen zijn, start de sale vaak op tweede kerstdag. Heb je dus nog een feestje op tweede kerstdag kun je daar nog leuke dingen tegenkomen. Win-win situatie.

Fijne feestdagen!

Geef een reactie