7 dingen om te doen in de zomer

Het is eindelijk vakantie. Weken en soms wel maanden heb je uitgekeken naar deze periode van het jaar. Je hoeft niks en alles mag. Maar wat kan je eigenlijk allemaal doen? Hieronder 7 dingen die je zoal zou kunnen doen. Want ja, niks moet.

Een stad bezoeken

Je hebt alles tijd van de wereld en waarom dan niet een stad bezoeken aan de andere kant van het land?! Pak de trein of de auto en trek erop uit. Bezoek meteen winkels die ze in jouw stad niet hebben en schuif aan bij een restaurantje waar ze voor jou onbekende broodjes hebben. Probeer ze uit terwijl je ondertussen geniet van de zachte g van de ober 😉

Zwemmen

Nu het eindelijk lekker weer is, wil je natuurlijk niets liever dan lekker een dagje zwemmen. Pak je bikini of zwembroek erbij en trek er lekker op uit. Niets beters dan eindelijk weer zwemmen in het koude water en lekker afkoelen terwijl de zon op je schijnt. Misschien ook wel het enige wat echt lekker is om te doen deze week aangezien het boven de dertig graden Celsius wordt!

Varen/waterfiets huren

Als je in het bezit bent van een boot is dit moment natuurlijk perfect om te varen. Neem een speaker mee en geniet lekker van de muziek terwijl je af en toe even een verfrissende duik neemt. Vergeet natuurlijk ook geen eten en drinken mee te nemen als je echt een hele dag wilt gaan varen. Succes gegarandeerd.

Heb je geen boot maar wil je toch een beetje het bootgevoel ervaren. Huur een boot of waterfiets. Bij de meeste watersportverenigingen kun je ze wel huren en op die manier het water over is ook zeker leuk om te doen.

Bezoek een terras

Het O.L.V. Plein in Maastricht verandert bij mooi weer in één groot terras.

Als het een graad of twintig is dan is een terras bezoeken natuurlijk een mooie oplossing om te genieten van het mooie weer. Trek je mooiste jurkje uit de kast aan en bestel een heerlijk verfrissend drankje terwijl je achter je zonnebril lekker om je heen kijkt. Neem je vrienden mee en je kunt zo een hele middag vooruit zonder op je horloge te kijken.

Winkels leegkopen in de sale

Regent het? Nieuwe kleding nodig? Trek een sprintje naar het winkelcentrum en shop de laatste kledingstukken voordat ze echt weg zijn. En nu natuurlijk voor een veel betere prijs dan een paar maanden geleden. Had ik al gezegd dat dit mijn favoriete bezigheid is?!

Dagje pretpark

djurs

Nu het vakantie is heb je de tijd om eens een stuk verder van huis te gaan en kun je een dagje naar een pretpark. Begin je dag in de achtbaan en eindig je dag erin. Eet tussendoor een grote suikerspin en veel snoepjes en als je je ogen dicht doet heb je even weer het idee dat je op schoolreis bent.

Maak verkoelende zomerse drankjes

SAM_1323

Cocktails of verfrissende smoothies zijn natuurlijk heerlijk met dit mooie weer. In een leuke Mason Jar zoals hierboven kun je ze ook buiten drinken zonder dat je last krijgt van de vliegen. Ze zijn deze week trouwens te koop bij de Albert Heijn voor 1,89 euro. Ik zeg koopje!

Fijne zomer!

Geef een reactie