Boer zoekt nog steeds een vrouw

Yes! Na lang wachten was dan eindelijk de nieuwe lichting boeren te zien. Deze keer niet uit Heerhugowaard of Texel, maar van de andere kant van de wereld. Amerika, Canada, Frankrijk, Roemenië en Zambia. Het ligt niet bepaald naast de deur, maar dat zal niet veel vrouwen ervan weerhouden om toch een brief te schrijven. Vijf boeren die allemaal bereidt zijn om hun hele hart te geven. Want dat zijn ze. Vooral boer Olke uit Amerika.

We maakten ook kennis met de niet onaantrekkelijke Marc uit Zambia. Met behoorlijk wat kennis op zak (Wageningen universiteit, wauw) en een leuk koppie zal deze boer bij menig vrouw het hart op hol laten slaan. Want wie wil er nou niet aan het einde van de dag genieten van de zonsondergang en een lekker wijntje in de hand?!

Boer Herman is de jongste en waarschijnlijk ook de meest rustige van het stel. Uitgaan hoeft voor hem allemaal niet. Hij haalt z’n geluk uit de kleine dingen in het leven. Zoals een lekkere taart bijvoorbeeld. Want ja bakken dat kan die Herman wel! Een stukje onder Parijs is deze boer te vinden. Dus op heel erg lekker weer moeten de vrouwen niet rekenen.

Riks en Olke hebben hier en daar al wat kinderen rondlopen. Bij Riks zijn ze nog redelijk jong en Olke heeft al volwassen dochters. Al getrouwd geweest en nu weer opzoek naar een maatje om de dagen mee te slijten. Want alleen is ook zo alleen… Olke stapt er serieus in als Yvon vraagt wat hij een vrouw kan bieden. ‘M’n hart’, was het antwoord. Nu nog een vrouw die bereidt hetzelfde te doen.

In Roemenië vinden we boer David. Eigenlijk kunnen we hem nog geen volwaardig boer noemen. Zijn bedrijf zag er op z’n zachtst gezegd nogal vervallen uit. Volgens hem valt het allemaal wel mee. ‘Nee hoor Yvon, het is alleen maar het dak, de leidingen, de muren, elektriciteit en de vloer’. Ja. Dat is dan duidelijk. Eigenlijk zoekt David dus een vrouw die een beetje de handjes uit de mouwen kan steken. Of die nogal goed is in kappen. Want Yvon had toch liever anders gelopen dan door het plaatselijke bos naast de boerderij.

En Marc. Die Marc. Nu al favoriet en het zal mij ook niks verbazen als hij de meeste brieven zal krijgen. Ondanks dat hij aan de andere kant van de wereld woont. Slim en een leuk koppie. Hoeveel brieven zullen het worden? 1000? Of is dat de ambitieus? We zullen het zien in het nieuwe jaar. Als er hopelijk genoeg vrouwen hebben geschreven naar deze leuke boeren.

Geef een reactie