De anti-bucket list

Heel veel mensen hebben een lijst met dingen die ze voor hun dood willen doen. De een wil bungeejumpen, de ander een wereldreis maken en weer iemand anders een eigen broodjeszaak openen. Maar er zijn in het leven natuurlijk ook dingen die je liever niet wil doen. Zo zou ik bijvoorbeeld nooit een broodjeszaak willen hebben. Ik bedacht een anti-bucket list en vandaag deel ik die met jullie.

Naar India afreizen

Sloppenwijken, armoede, kledingfabrieken, vervelende ziektes. Mijn beeld van India is niet echt positief. Hoe bijzonder de bevolking misschien ook is, ik blijf liever thuis.

Mee met Freek Vonk de jungle in

Hoe leuk ik Freek Vonk z’n programma’s ook vind, ik zou er niet aan moeten denken om in een gammel bootje door de jungle te varen. Of in een flinterdun tentje de nacht moeten doorbrengen. Ik kan dan alleen maar denken aan al die beesten die zou je tentje in kunnen kruipen. Of wat dacht je van de echte wilde dieren. Die op een paar meter afstand rond lopen. Nee, dankje. Ik blijf liever achter de tv zitten. Dan weet ik tenminste zeker dat ik aan het einde van de dag in een bed lig zonder beestjes.

Bungeejumpen 

Honderden meters hoog laat je je vrijwillig naar beneden vallen. Natuurlijk zit je wel vast aan een koord, maar gewoon even het idee. Je valt zo ver naar beneden dat sommige mensen hun hele leven aan zichzelf voorbij zien gaan. Ik ga liever een middagje schaatsen. Met warme chocolademelk toe.

Nijmeegse vierdaagse uitlopen 

Ik heb wel eens gezegd dat ik dat ook een keer wil doen. Vier dagen lang elke dag 40 kilometer lopen. En dan na vier dagen nog steeds lachen van plezier. Ik liep vorig jaar met een wandeltocht twaalf kilometer. Ik deed er zo lang over dat ik 40 kilometer op een dag niet eens zou halen. Tenzij ik om 3 uur ’s nachts begin en ’s avonds om 23:00 uur klaar ben. Maar dan kan ik amper slapen. Dat wetende sla ik even over. Voor de rest van m’n leven 🙂

Voorlopig houd ik het even bij dit korte lijstje. Zodra er meer is volgt er een update.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwe posts? Schrijf je dan in aan de rechterkant en mis niks 🙂 

 

Geef een reactie