De magie van je favoriete film

Mijn favoriete film kan ik elke dag weer kijken. Elke keer als ik hem zie, weet ik weer waarom het mijn favoriete film is. Niet zozeer doordat er een heel diep verhaal in zit. Of door de personages die diep worden uitgelicht. Dat heeft het simpelweg gewoon niet. Het is gewoon zo lekkere bankhang film. Eentje waarbij je even je gedachtes op nul kan zetten en alleen maar hoef te kijken. Dan wil je ook geen diepgaande verhaallijnen. Dan wil je gewoon simpelweg vermaak voor de aankomende anderhalf uur. En dat is precies wat deze film je geeft. Ik stel jullie voor aan 27 dresses!

Het verhaal

Tijdens de film volg je het leven van Jane. En Jane wist vanaf haar jonge jaren al dat ze verzot was op bruiloften. Ze vindt het dan ook het einde om het stel in kwestie op de grote dag te helpen. Jane is het perfecte bruidsmeisje. Van de bruidstaart proeven tot de muziek. Jane regelt alles. In de hoop dat op een dag al die mensen ook wat voor haar terug doen. Zodat zij ook een perfecte dag heeft. De man waar ze de rest van haar leven mee wilt delen is haar baas. Alleen weet hij dat nog niet. En als klap op de vuurpijl wordt hij verliefd op haar zus. Als het perfecte bruidsmeisje plant ze toch de gehele bruiloft. Zelfs het eten proeft ze voor. Maar zodra Tess (zus van) de trouwjurk van hun moeder verknipt is het over en uit met het perfecte bruidsmeisje.

Ondertussen ontmoet Jane, Kevin. En laat hij nou een hekel hebben aan het hele instituut huwelijk. Iets wat Jane absoluut niet kan begrijpen. Hoe kun je zo’n mooi moment uit je leven nou niks vinden?! Kevin ziet Jane wel zitten, maar zij wil er niets van weten. En zoals in elke romcom komen ze aan het einde toch bij elkaar. En volgt heel verassend een jaar later hun eigen trouwerij.

Wat is er nou zo leuk aan?

Zoals ik al zei zit er niet echt een diepgaand verhaal achter. Het is een hele simpele verhaallijn. Man vindt vrouw leuk. Vrouw vindt hem niet leuk, maar haar baas. En de baas vindt haar zus leuk. Maar eind goed al goed als ze toch met haar aanbidder verder gaat. Ik weet niet precies wat ik er zo leuk aan vind. De vrolijke muziek, de grappen tussendoor en de personages. Het zijn stuk voor stuk allemaal goede acteurs. Doordat de film zo laagdrempelig is, hoef je er niet zo bij na te denken. Je kan gewoon anderhalf uur lekker onderuit gezakt kijken. Verstand op nul en kijken maar.

Een van mijn favoriete films aller tijden. Hieronder de trailer om alvast een beetje in de stemming te komen.

Liefs AnniekĀ 

Geef een reactie