De vier seizoenen van de zomer

De blauwe cover trok meteen mijn aandacht tussen de vele grijs kleurige boeken. Ik besloot hem mee te nemen en las hem in een ruk uit. 

 

In de vier seizoenen van de zomer maken we kennis met vier verschillende mensen. Ze hebben een ding met elkaar gemeen. Alle vier zijn ze opzoek naar liefde. Hoewel de een nog maar vijftien is en de ander al aan het einde van zijn leven, het verlangen is even groot.

Voorafgaand aan al het geluk volgen we de weg die deze vier mensen afleggen. Allemaal moeten ze hindernissen doorstaan om gelukkig te eindigen. Dit gaat zeker niet zonder slag of stoot. De kwellingen die ze tegenkomen bepaald deels hoe ze gevormd worden door het mysterieuze fenomeen genaamd liefde. Iets wat hun leven verandert.

Het boek telt vier verschillende verhalen die met elkaar verbonden worden door dezelfde locatie. Een klein Frans plaatsje aan de kust. Op een avond in 1999 komen ze elkaar tegen, zonder te weten wat de ander doormaakt. Daarnaast telt elk verhaal een aantal bloemen met een betekenis. Allemaal gelinkt aan de liefde. Elk verhaal terugkerend.

Veel ruimte voor diepgang is er niet. Het boek telt 218 bladzijden en daarin worden de vier verschillende verhalen vertelt. Ondanks dat, blijf je lezen en kijk je uit naar de laatste bladzijde die je vertelt dat alles goed komt. Dat iedereen de liefde vindt en met recht kan zeggen gelukkig te zijn na al het geworstel.

Een heerlijk boek voor op vakantie. Zeker een aanrader!

Cijfer: 8

Geef een reactie