Douwe.

Posthuma. Douwe Bob Posthuma. Voor de mensen die de afgelopen paar weken onder een steen hebben geleefd, dit is die jongen die met z’n gitaar een liedje zingt op het songfestival. Wauw. Douwe Bob. Waarom kende ik jou voorheen nog niet? Bladerent door je nummers kom ik de ene na de andere lekkere song tegen. Allemaal met zoveel passie gezongen. Ik ben fan.

Je bent anders dan andere zangers. Zo relaxt zijn de andere zangers bij lange na niet. Waar komt die spontane glimlach toch vandaan? Zo’n mooi voorbeeld van iemand die iets doet wat hij écht leuk vind. Iemand die z’n dromen naleeft. En er echt voor gaat. Mensen zeggen zo vaak dat je moet doen wat je leuk vind, maar jij doet het ook gewoon echt. Jij staat daar. Te genieten van elke seconde. Bij jou lijkt alles een groot feest. Een feest waar op dit moment heel Nederland aan wilt deelnemen. Niemand kan meer om je heen. Sterker nog, we zouden niet eens meer willen. We willen alleen nog maar meer Douwe zien en vooral horen. Jij doet iets met ons. Je pakt ons in met je charme, je sympathieke uitstraling en je zwoele blik. Is er op dit moment een vrouw die dat niks vind?! Ik geloof het niet.

Je opent je eigen bar in een hippe wijk in Stockholm, plaatst een naaktfoto en lijkt vrienden te zijn met alle deelnemers. Voor een wedstrijd doe je flink wat moeite om de winst binnen te slepen. Ik zou het ook doen als ik in jouw schoenen stond. Behalve die foto dan. Je maakt er gewoon een groot feest van met je vrienden. Zoals je al zei lijkt het meer op een schoolreisje dan een wedstrijd. Het mooiste van alles vind ik nog steeds dat het geen act is. Wat jij laat zien klopt gewoon. Het is niet gemaakt, jij bent gewoon zo los en spontaan. Wie wordt er nou niet vrolijk van jou? Ik krijg in ieder geval geen genoeg van je nummers. En van je zwoele blik trouwens ook niet.

Welke nummers moet je nu meteen gaan beluisteren:

Douwe gaat natuurlijk hoog eindigen. Daar gaan we gewoon even van uit. Tot die tijd, duimen Nederland!

Een gedachte over “Douwe.

  1. Ik ben ook echt fan van Douwe Bob (zoals je al weet)
    Kan niet wachten om hem samen met jou op 28 oktober te gaan zien !
    History is ook echt een mooi nummer en zijn Omg zo mooi !

Geef een reactie