Een dag als Gooische vrouw

Zodra je de Bijenkorf inloopt kom je in een walhalla van mooie producten terecht. Het is groot, ruim en toch ook knus ingericht. De dure merken en de fijne materialen nodigen je uit om een kijkje te nemen. Zeker op de tassenafdeling waan ik me dan even als een Gooische vrouw en droom ik weg naar een wereld waar geld geen gebrek is.

Hoe zou het überhaupt zijn om te leven als Gooische vrouw denk ik dan. Zou je de hele dag kunnen doen wat je zelf wilt, alle winkels kunnen leegkopen en op vakantie gaan naar de meest exotische oorden. Dat laatste zou ik wel echt geweldig vinden. Het Nederlandse weer is nou niet bepaald geweldig en af en toe even het vliegtuig pakken naar het buitenland is dan wel erg lekker. Heerlijk de hele dag in een hangmat liggen, heel veel boeken lezen en met een cocktail genieten van de zon die onder gaat. Als ik een Gooische vrouw zou zijn, zou ik vooral veel lezen, schrijven en reizen denk ik.

Natuurlijk zou ik m’n uitgaven patroon gaan veranderen. Wie zegt er nou geen nee tegen een mooie tas van Mulberry of zelfs wel een van Hermès. Zeker wij vrouwen krijgen daar echt knikkende knieën van. Ik in ieder geval wel. Zeker toen ik deze knapperd hieronder in mijn handen had en geen woord meer kon uitbrengen. Het materiaal voelde geweldig aan en toen ik na tien minuten wegliep was ik verliefd. Ik moest wel weglopen anders had ik een veel te dure aankoop gedaan. Maar stel je even voor dat je dan echt alles kan kopen wat je wil. Dat is toch fantastisch! Niet meer sparen, maar meteen naar de winkel rennen. Nu heeft sparen voor een dure aankoop ook wel zo z’n charme. Je hebt zoveel voldoening als je het dan eindelijk kan kopen. Dat is echt een fijn gevoel!

HH3291_205U653

 

 

Een beetje Gooische vrouw heeft ook een sportauto waar je u tegen zegt. Eentje die een snelheid van ver over de tweehonderd kan aantikken en dan nog soepel over de wegen scheurt. Open dak, de wind door de haren en een grote zonnebril op je neus. En natuurlijk de zon die schijnt en de zonnestralen die je lichaam verwarmen. Als je dit beeld nu voor je ziet zijn we al niet meer in Nederland. Hier schijnt de zon namelijk niet. Ik neem je mee naar Ibiza. Waar m’n tweede huis zou staan. Dagen aan het strand en genieten van de warmte. Aan het einde van de dag eten aan het strand en genieten van de zon die onder gaat. Om vervolgens het nachtleven nog even in te duiken. Na een week of vier vakantie zou ik met weemoed weer terug naar Nederland vertrekken. Dan alleen wel met de gedachte dat ik er snel weer ben, want he ik ben dan een Gooische vrouw. Tijd genoeg om een maand later weer even terug te vliegen.

Gooische vrouwen staan volgens mij toch ook wel bekend om de welbekende vrijdagmiddagborrel. En geef toe, wie zegt er nou geen nee tegen aan het einde van de week het weekend in te luiden met vriendinnen en een lekker drankje! Ik denk dat bijna iedereen wel zo z’n week zou willen eindigen. Lekker relaxen en gezellig daarna heerlijk een hapje eten. Meer heeft een mens niet nodig, vrienden en lekker eten.

Ja, Gooische vrouwen geven waarschijnlijk veel te veel geld uit aan materialistische zaken en zouden met dat geld veel betere dingen kunnen doen. Maar he, volgens mij zijn het wel de grootste levensgenieters van ons allemaal. En ik denk dat we daar zeker wel wat van kunnen leren. Een dagje als Gooische vrouw, kan ik er ook een maandje van maken?

Een gedachte over “Een dag als Gooische vrouw

Geef een reactie