Efteling

Er was eens een dag dat de zon scheen, de volgels floten en het lekker warm was. Eergisteren was het een heerlijke vakantie dag en dan kan je er het beste op uit gaan. Een dagje Efteling is dan natuurlijk een leuk idee. We pakten onze spullen en gingen ervandoor. Bepakt en bezakt gingen we op stap.

Bij de ingang waren de poorten nog dicht toen we ons door alle brugwupjes hadden heen geworsteld. De nationale ik-ga-op-schoolreisje-dag was blijkbaar vandaag toen de we de gehele ingang vol zagen staan met allemaal maar jongens en meisjes. Het deed ons denken aan de introductieweek in havo 1 toen we nog nieuwsgierig waren naar alles van de middelbare school. Mooie tijd was dat zeg. We zouden het zo weer over doen, als is aankomend student zijn ook wel leuk met zoveel vrij. En je kan tenminste zelf overal heen rijden πŸ˜‰ Niet geheel vervelend zeg maar.

De geur van net gebakken donuts kwam ons meteen toegemoed toen we in het park liepen. De poorten in de buurt van de Droomvlucht waren nog dicht en dus genoten we heerlijk van het zonnetje. De poorten gingen open en even waanden we ons weer als 10 jarigen toen we bij de Droomvlucht aankwamen. Op deze leeftijd blijft dit toch nog steeds de mooiste attractie van het hele park en worden we nog steeds enthousiast bij het zien van al die lieve elfjes.

wpid-wp-1436379335921.jpeg

Een doordeweekse dag heeft wel echt zo z’n voordelen. Weinig mensen en geen lange wachtrijen waardoor je overal meerdere keren in kon gaan. Zelfs de Fata Morgana die ik normaal gesproken maar een keer bezoek. Het viel uiteindelijk zelfs het personeel op dat we al zo’n vijf keer waren geweest en hij wilde dus even weten hoeveel kamelen er staan. Of ik onderweg die beesten ga tellen… Ik gokte op vier, maar drie was het antwoord dat er nogal bijdehand bij hem uitkwam. Ik ben en blijf toch een kletser en dan kan ik niet tegelijk ook nog eens focussen op het aantal kamelen meneer van de Efteling πŸ˜‰

Na een rondje sprookjesbos en nog een aantal attracties was het tijd om ergens iets te gaan eten. We kozen voor een heerlijk patatje met extra veel mayonaise. Dat namen ze trouwens heel letterlijk toen bijna de hele puntzak patat onder de mayo zat. Lekker was het in ieder geval wel!

wpid-img-20150707-wa0001.jpg

Maar hoe moet je zo’n dag spectaculair afsluiten als eigenlijk de hele dag al super leuk was?! In de Joris en de Draak stappen terwijl de zon steeds verder begint te zakken en genieten van het gevoel als je keihard naar beneden gaat. Vera was behoorlijk bang van deze achtbaan maar stapte stoer in toen het haar toch eigenlijk wel leuk leek. En als je er dan in bent geweest, dan moet je daarna natuurlijk meteen nog een tweede keer. En zo geschiedde. M’n partner in crime stapte met zweethandjes in en uiteindelijk zag ik zelfs haar armen de lucht in gaan. Wauw!

Op de terugweg in de auto deden we voldaan onze ogen dicht en voelde we de warme zon op ons schijnen. Wat een dag was dit zeg! We kletsten nog wat en ik reed weer terug naar huis. En we leefden nog lang en gelukkig πŸ˜‰

 

 

Geef een reactie