Grace & Frankie

Wat doe je als je 40 jaar getrouwd bent en je man opeens homo blijkt te zijn? Je oren niet geloven denk ik en daarna flink schrikken. Zeker als je hoort dat hij al meer dan twintig jaar met een andere man gaat. Dan zou ik woede ook nog eens aan het lijstje kunnen toevoegen. Dit is het verhaal van de nieuwe serie op Netflix genaamd Grace & Frankie.

 

Het verhaal

Twee vrouwen van in de 70 krijgen de schrik van hun leven als hun mannen homo blijken te zijn. Na een lang en gelukkig huwelijk gaan de twee stellen samen uiteten. Op die avond vertellen ze aan hun vrouwen dat ze toch liever samen verder gaan, dan met hun vrouw. Grace en Frankie kennen elkaar ook al 40 jaar lang. De mannen in kwestie werkten jarenlang samen in de advocatuur en met hun vrouwen spraken ze naast het werk vaak af. Hun kinderen kennen ook weer elkaars kinderen. Net een grote familie.

GRACEFRANKIE_3

Het is een hele relaxte serie. Niet heel realistisch, want ja wie kent er nu mensen die hetzelfde zijn overkomen op die leeftijd? Het resultaat is een heel grappige serie met leuke dialogen tussen de verschillende karakters. De combinatie van een oudere nette dame samen in huis met een hippie is best bijzonder. Continue levert dit grappige momenten op. Het is echt zo’n serie die je lekker aan het einde van de dag kijkt met je verstand op nul. Het is allemaal erg makkelijk te begrijpen en doordat de afleveringen maar een halfuur duren, kijk je zo een seizoen weg. Je gaat zo meeleven met de hoofdpersonen. Zeker als de kinderen van beide stellen ook in het verhaal betrokken worden. Kortom, kijken!

 

Geef een reactie