Heelhuids de sale door

Als ik iets leuk vind aan deze tijd van het jaar dan is het naast het lekkere weer wel de sale. Elke winkel die je inkijkt hangt vol met posters waarop groot staat aangegeven hoeveel korting je krijgt. Ik moet toegeven dat ik nogal koopjes gevoelig ben. Zodra ik rekken kleding zie met groot erboven sale wekt dat bij mij altijd een hevige reactie op. Elk koopje wordt grondig bekeken en onderzocht en zodra de prijs er leuk uitziet ben ik om. Het is maar goed dat er op m’n pinpas nooit idioot veel geld staat, anders zouden het dure middagen zijn. Ondanks dat alles zo goedkoop is dan.

Zo kocht ik afgelopen week al oordopjes, boeken, kleding en tijdschriften. Met de gedachte dat ik deze spullen allemaal ook serieus nodig heb. Zodra ik meestal om ben bij een koopje volgt er nog het gevecht in m’n hoofd. ‘Heb je het wel echt nodig? Ga je dat boek echt lezen? Zijn je oude oordopjes niet goed genoeg? Ja, ja, en nee. Daarom moet ik gewoon echt deze nieuwe kopen. Bij de oordopjes sta ik er trouwens wel echt achter hoor. M’n oude begaven het twee weken geleden en zonder muziek in de bus/metro kan ik echt niet. Dus moesten er nieuwe komen natuurlijk. En laat bol.com dan net met een hele gezellige aanbieding komen. En wie zegt er nou geen nee tegen 50% korting. Dat is gewoon mega veel natuurlijk. En laten dit ook nog eens hele fijne oordopjes zijn waar ik echt werkelijk blij van word! Win win win!

wpid-20150624_135341.jpg

De boeken en tijdschriften zijn gekocht met de gedachte dat ik op vakantie dan wat te lezen heb. Niet dat ik de Vogue en de Elle normaal gesproken lees. Ze waren in de aanbieding en de voorkanten zagen er zo mooi en veelbelovend uit. Ik moest ze gewoon meenemen. Samen met het boek Ventoux. Dat boek zou ik trouwens ook buiten de sale om kopen. Het lijkt me gewoon een heel mooi/leuk verhaal.

Kleding is mijn grootste zwakke plek als het gaat om sale aankopen. Het enige wat me tegen kan houden is dat mijn maat er niet bij zit. Of maar 10% korting. Sale draait naar mijn mening toch om smijten met korting en die paar euro korting zorgen er dan vaak voor dat het alsnog in de winkel blijft hangen. Is het 50% korting en hangt mijn maat erbij, dan ben ik al gauw verkocht.

Maar ach wat geeft het eigenlijk. M’n zuur verdiende Albert Heijn centjes geef ik maar al te graag uit aan kleding en andere spullen. Bioscoopkaartjes of ’s middags ergens lunchen. Het is fijn om achttien jaar te zijn.

Een gedachte over “Heelhuids de sale door

Geef een reactie