Hoe overleef ik twee weken zonder internet?

De zomervakantie naar Frankrijk staat voor de deur en ik kan niet wachten om tussen de lavendelvelden te genieten van de zon. Veel op het strand te liggen en de omgeving te gaan bezoeken. Er is alleen een klein puntje dat iets minder is voor mij als internet freak, geen internet. Er is op het park een klein beetje wifi te vinden in een computercafé, maar verder is er geen klein beetje verbinding te verkrijgen. Met mijn data bundel kan dat nog een dure grap worden en dus zal ik twee weken zonder internet door het leven moeten gaan. En dat is lang… Dat zijn veertien hele dagen zonder Instagram, Facebook, de vele blogs die ik volg en natuurlijk ook mijn eigen blog. En last but not least, mijn persoonlijke horoscoop die ik elke dag lees. Als een vreemde gewoonte is het nu een verslaving geworden. Ik moet en zal mijn horoscoop moeten lezen. De eerste dagen zal ik dus een beetje rondlopen met afkickverschijnselen gok ik 😉

camping-in-vendee-01

Zijn er dan echt geen voordelen? Nou, ik ben twee weken volledig afgesloten van Social Media en alles wat te maken heeft met het thuisfront. Het maakt je hoofd dus wel lekker leeg en je kan echt genieten van je vakantie. Maar of ik dat nou zo leuk vind weet ik eigenlijk niet. De eerste dagen zullen wel een beetje “leeg” aanvoelen en ik zal vaak rondlopen met het idee dat ik was mis in m’n handen. M’n lieve telefoon. En alle leuke gesprekken op WhatsApp.

Maar he, de zon schijnt en de vogels fluiten en de temperatuur is geweldig. Alle tijd om te zonnen, te schrijven en veel te lezen. En had ik al verteld over al het lekkere eten daar? Ik ga alle strandtenten af en bestel de lekkerste dingen. Ik ga lekker zwemmen en af en toe wandel ik even een kasteel binnen om wat leuke foto’s te maken en een klein beetje cultuur te snuiven. Maar niet te veel natuurlijk. De laatste weken van mijn “vakantie-jaar” wil ik eigenlijk in alle rust doorbrengen met heel veel zon en lekkere temperaturen. Zodat ik als ik straks weer op school zit in september terugdenk aan die heerlijke weken weg. Ook al was het zonder Wifi, het gaan hele relaxte weken worden.

01

Als ik maar zoveel mogelijk dingen te doen heb op een dag zal ik vast even afstand kunnen nemen van mijn telefoon en internet verslaving. Wat dacht je van die stapel tijdschriften die op me ligt te wachten. En al die leuke boeken die ik zo graag wil lezen. Daar heb ik nu eindelijk tijd voor en word ik niet afgeleid door m’n telefoon. Iets wat me hier in Nederland eigenlijk niet lukt.

Dus ja, het zal in het begin zeker zwaar worden als ik hele dagen zonder telefoon moet doen. Maar de omgeving verkennen en genieten van de rust is toch ook wel lekker. Kan ik na die twee weken weer lekker in paniek raken als mijn batterij op is en het nog maar middag is! Lang leve het Internet tijdperk 😉

 

Geef een reactie