Jane the virgin

De mensen die mij een beetje kennen weten dat ik een ontzettende fan ben van Netflix. Gewoon al het hele idee dat je tv kan kijken op de momenten die jou uitkomen. Fantastisch. Maar juist omdat ik zoveel kijk, ga ik altijd als een malle door alle series. Ik kijk rustig vier seizoenen van een serie in een maand tijd. Gelukkig vult Netflix dit aanbod weer vaak genoeg aan. Een tijdjes geleden stond Jane the virgin online. En ik kan jullie vertellen dat ik na aflevering 1 niet meer gestopt ben met kijken.

 

Het verhaal 

Jane the virgin gaat over (je raadt het al) Jane die op haar 23e nog maagd is. Ze woont samen met haar moeder en oma in Miami. Tijdens een onderzoek bij de dokter wordt Jane per ongeluk geïnsemineerd en raakt zwanger. De goed gelovige Jane weet niet wat ze moet doen als ze het haar verloofde Michael vertelt. Houden ze het kindje of laten ze het weghalen? Ondertussen leert Jane de biologische vader kennen van haar nog ongeboren kindje. Ze weet niet wat ze moet doen als ze hoort dat hij onvruchtbaar is en dit laatste spermamonster zijn enige kans op een kind is. Valt ze voor zijn charmes of kiest ze voor zichzelf?

 

Drugs? 

Het verhaal speelt zich af in het hotel van Rafael (biologische vader) waar de grote drugsbaron Sin Rostro zich schuil houdt. Laat Michael nou net de rechercheur zijn die het onderzoek leidt en alles in de gaten houdt. Oh ja, dan is er ook nog de biologische vader van Jane die aanklopt. De moeder van Jane (Xiomara) werd op haar zestiende zwanger en heeft de vader altijd buiten spel gezet. Nu maakt hij zijn opwachting en wilt niets liever dan deel uitmaken van het leven van Jane. Het klinkt ingewikkeld. En dat is het ook. Maar zodra je aan aflevering 1 begint, wil je de rest van het seizoen ook afkijken.

De verhaallijn wordt naar mate de serie vordert, steeds moeilijker. Meer en meer personages voegen zich bij het geheel. Zeker als de drugsverhaallijn erbij komt, wordt het spannend. Want is Rafael wel zo eerlijk als hij overkomt? Weet hij niks van de drugs of neemt hij iemand in bescherming?

Jane the virgin is er voor iedereen die zin heeft in een leuke serie. Die na een lange dag gewoon lekker wilt ontspannen en niet al te veel na wilt denken. De verhaallijn klinkt ingewikkeld, maar is erg makkelijk te volgen. Dikke aanrader!

Geef een reactie