Mug Cake Stracciatella

SAM_1245

Aan het einde van de dag of op een regenachtige zondagmiddag is er niks lekkerder dan even wat warms te eten. Een cakeje in een mok zou de perfecte oplossing zijn voor die momenten. Even wat melk toevoegen, in de magnetron voor een minuut en daarna smullen maar van een heerlijk warm cakeje. Wie wil dat nou niet? Voor de prijs van 0,89 euro hoef je het helemaal niet te laten liggen zou je denken?!

Het bereiden is ontzettend simpel. Je neemt een grote mok waar minimaal 250 ml in kan en neemt 50 ml melk. Dit stop je eerst in de mok en vervolgens giet je het hele zakje leeg. Je mengt alles goed door elkaar zodat er een klont vrij beslag ontstaat. Even in de oven op 800 W voor 50 sec. en je cakeje is klaar. Nog wel even 2 minuten laten staan zodat het wat kan afkoelen.

SAM_1253

SAM_1254

Mijn ervaring

Na de 50 sec. in de magnetron was er nog helemaal geen cakeje te zien. Het was nog een smurrie en ik besloot het nog wat langer in de magnetron te laten staan. Na 20/30 sec. steeg het cakeje bijna de mok uit en heb ik hem eruit gehaald. Eenmaal eruit zakte het als een pudding in. De geur rook heerlijk maar dat was helaas ook het enige fijne aan het cakeje. De smaak en de textuur was absoluut niet wat ik ervan had verwacht. Het was taai en smaakte helemaal nergens naar. Ik zou die 90 cent lekker ergens anders aan uitgeven en voortaan zelf een cake bakken met roomboter en melk. Deze gevulde mok met E-nummers moet je lekker laten staan.

SAM_1256

Het ziet er ook gewoon niet lekker uit. Op de verpakking wordt het omschreven als een ‘heerlijke cake met chocoladestukjes’, en ‘een lekkere verwennerij waar je warm van wordt’. Ik word er helaas niet zo warm van. Het had een heel leuk iets geweest als het echt had gewerkt. Binnen een minuut een warm cakeje is natuurlijk erg lekker. Er wordt helaas weer te veel beloofd wat ze niet kunnen waarmaken. Jammer!

Te koop bij de Jumbo voor 0,89 euro

Geef een reactie