Na de vakantie voornemens

De vakantie is helaas alweer voorbij en over twee weken ben ik druk aan de slag met school. De vakantie was een heerlijke tijd om te ontspannen en te genieten en wat is er dan beter om dat fijne gevoel nog even vast te houden. Of om met een frisse blik te beginnen aan het nieuwe schooljaar. Ergens voelt het toch ook een beetje als de jaarwisseling tijdens oud en nieuw en wat is er dan leuker om voornemens te bedenken voor de aankomende maanden. Tijdens oud en nieuw kan ik nooit echt goeie voornemens bedenken doordat ik dan al druk bezig ben met school en de rest. Maar na de zomervakantie voelt dat heel anders. Je agenda is nog leeg en de pennen zijn nog allemaal vol. De harde schijf van je computer kan nog helemaal vol gestopt worden met school opdrachten en oh ja, je moet maar weer eens opzoek gaan naar je ov-kaart. Want waar lag dat gele stukje plastic ook alweer?! Je begint weer helemaal opnieuw en daar horen goede voornemens bij. Vandaag deel ik met jullie met mijn na-de-vakantie-voornemens!

Allereerst zou ik echt veel meer boeken willen lezen. Het klinkt misschien heel saai, maar hoe lekker is het om even helemaal niks te doen en je volledig verliezen in een verhaal. Het werkt heel erg ontspannend en rustgevend na een dag school of werken. Er zijn ook zoveel leuke boeken tegenwoordig en die mooie kaften zien er altijd zo uitnodigend uit dat ik het boek alleen daarom al zou moeten lezen. Zodra je dan ook eenmaal aan het lezen bent en in het verhaal zit wil je ook gewoon niets liever dan dat boek in een ruk uitlezen en door niks en niemand worden onderbroken. Dat laatste wordt lastig, maar ik wil zeker gaan proberen om meer boeken te lezen.

SAM_1574

Mijn telefoon en ik zijn alweer zo’n twee jaar getrouwd en hoe veel we ook van elkaar houden en hoe leuk we het samen ook hebben is er toch wel een klein probleempje. We zijn 24 uur per dag samen. En hoewel dat natuurlijk geweldig is als je getrouwd bent, is het af en toe ook wel fijn om niet de hele tijd op elkaars lip te zitten. Ik heb daarnaast ook een verhouding met mijn oplader en het wordt tijd om eens wat afstand van elkaar te gaan doen. Beter voor iedereen denk ik.

Even snel ergens wat drinken met een vriendin, spontaan ergens gaan lunchen en aan het einde van de dag nog even kletsen met een vriendin. Spontane dingen zijn zo ontzettend leuk en eigenlijk doe ik ze veel te weinig. Van te voren dingen plannen is heel handig en leuk doordat je je er op kunt verheugen maar de spontane dingen maken het leven toch het leukst. Zo heb je nog geen verwachtingen en kun je daardoor weer niet teleurgesteld raken als dingen anders lopen. Je weet ten slotte nog maar kort dat je even snel nog wat gaat eten samen. Of iets anders leuks. Belangrijkste is dat het zorgt voor leuke herinneringen!

Last but not least wil ik binnenkort een bibliotheek abonnement gaan nemen. Zo hoef ik niet meer elke keer een boek te kopen, maar kan ik zoveel boeken lezen als ik zelf wil. Bespaar ik zo ook weer geld voor al die leuke spontane dingen. Win win situatie!

SAM_1576

Goede voornemens maak je natuurlijk om je leven een beetje te veranderen op een goede manier. Ze staan er ook om bekend dat het nakomen ervan nog wel eens lastig kan zijn. Zo zal m’n huwelijk met m’n telefoon nog wel even aanblijven gok ik en moet ik echt opzoek naar “tijd” voor het lezen van al die boeken. Het leven van een student gaat niet over rozen zullen we maar zeggen.

Een gedachte over “Na de vakantie voornemens

Geef een reactie