Netflix vs. colleges

Laat ik allereerst voorop stellen dat collegebanken gewoon niet lekker zitten. Na een kwartier wil je anders gaan zitten, maar een paar minuten later voel je alweer de pijn in je nek opkomen. Het is gewoon niet comfortabel. Je wordt er gewoon niet echt gelukkig van. Doordat ik ook zover afzit van de gastspreker heb ik snel de neiging om wat anders te gaan doen. Je kent het wel. Je zit lekker onderuit gezakt en begint een beetje te spelen met je telefoon. Pakje stroopwafels erbij en weg concentratie. Een foto op Instagram, een berichtje op Facebook. Je concentratie is met de noorderzon vertrokken. En meestal ook het startpunt om je laptop te openen en Netflix aan te zetten.

Op dit moment kan ik niet meer zonder Netflix. Elke keer denk je nog eentje dan en het is al snel uren later. Je kan ook gewoon niet meer stoppen met kijken. Simpelweg moet je gewoon weten hoe het afloopt. Alleen kijk je zes seizoenen niet even in een middagje. Zeker niet als elke aflevering 42 minuten duurt en een seizoen bestaat uit een aflevering of twintig. Snel even rekenen vertelt me dat ik dan 840 minuten aan het kijken ben. Dat is zo’n veertien uur! Wow! Natuurlijk heb ik dat niet allemaal in een dag gekeken. Ik heb daar zo’n drie dagen voor nodig gehad šŸ˜‰

Op dit moment ben ik bij aflevering 22 van seizoen drie. Terwijl ik een paar weekenden geleden pas begonnen met kijken…! En nee, ik zit niet non-stop te kijken. Ik zou het wel willen. Maar laten we zeggen dat er ook nog iets is al school en werk. Niet te vergeten alle tentamens (3) en portfolio’s die zo onderhand eens ingeleverd moesten worden (3).

Gelukkig is dat nu allemaal achter de rug en staat de volgende taak voor de deur. Opzoek naar een leuke stage. Gelukkig bestaan er van die handige sites die je de hele dag vacatures aanleveren. Overvolle inbox natuurlijk, maar al wel een eerste sollicitatiegesprek op de agenda. Gelukkig! Altijd fijn om die dingen snel te regelen.

Aankomende week start er weer een nieuwe periode en mag ik de collegebanken weer in. Dit keer een stel dat komt vertellen over het naleven van je dromen. Dat lijkt mij dan weer wel interessant! Ze hebben de hele wereld over gereisd en komen nu ons lekker maken. Ik ben oprecht benieuwd! Ik denk dat ik die paar uur wel even m’n laptop kan opbergen. Netflix wacht wel op me. Gelukkig maar šŸ˜‰

Geef een reactie