141169.660x372

Omdat eten nooit verveeld #1

108556.244x85

Het is roze en het is zoet? Nee het zijn geen tompoezen helaas. Het zijn wel donuts. Een vrij simpel receptje om mee te beginnen dit keer en wat ook erg lekker is. Enjoy!

Ingrediënten

Donuts

  • 45 g roomboter
  • 2  eieren
  • 170 g suiker
  • 500 g bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 240 ml yoghurt

Roze glazuur

  • 2 el bietensap (bessensap werkt evengoed) 
  • 8 el poedersuiker
  • 4 el witte hagelslag

Extra nodig

  • bloem om te bestuiven
  • olie om te frituren
  • keukenpapier

141169.660x372

Donuts

Smelt de boter. Roer de eieren met de suiker los. Meng de bloem, bakpoeder en het zout. Meng de yoghurt, het bloemmengsel en de boter door het eimengsel tot een soepel deeg. Laat het deeg in een met bloem bestoven kom circa 30 minuten rusten.

Verhit de olie in een pan tot circa 170 ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht tot een rol en verdeel de rol in bollen. Druk de bollen plat en maak er met duim en wijsvinger een gat in. Rek het gat iets op. Bak de donuts om en om in circa 2 minuten goudbruin en gaar. Laat de donuts uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen.

Roze glazuur
Meng het bietensap met de poedersuiker. Besmeer de bovenkant van de donuts met het glazuur. Bestrooi direct met de hagelslag. Laat het glazuur opstijven.

Geef een reactie