The Longest Ride

Een aantal maanden geleden zag ik de trailer van de film The Longest Ride. Helaas moest ik nog best een tijdje wachten tot de film echt uit zou komen in de bioscoop. Ik besloot het boek alvast te lezen en werd verliefd op het verhaal.

Terwijl we tegenwoordig doen aan internetdaten en Tinder (eigenlijk allebei hetzelfde) vertelt dit boek het verhaal over twee bijzondere stellen die hun liefdesleven aan je vertellen. Geen Whatsappgesprekken tot in de late uurtjes, maar elkaar echt opzoeken en in de ogen aankijken. Na de eerste paar bladzijden gelezen te hebben wil je door blijven lezen. Ook al telt het boek meer dan vierhonderd bladzijdes…! Het raakt je op een manier die we bijna niet meer kennen. Zoals ik net al vertelde is de tijd waarin we nu leven heel anders dan de tijd waarin onze opa en oma leefden. Het leek allemaal veel romantischer toen en dat is precies de manier waarop het boek je raakt en aanspreekt. Dat in combinatie met een van mijn favoriete schrijvers, Nicholas Sparks, en je krijgt een verhaal waar je u tegen zegt.longestride638

Het verhaal gaat over Sophia en Luke die elkaar leren kennen op een rodeo avond. Het hele boek speelt zich trouwens af in de wereld van de cowboys en de schilderkunst. Dus voor de liefhebbers daarvan is de film zeker een aanrader. Maar goed, nadat ze elkaar hebben leren kennen willen ze elke minuut die ze hebben samen delen. Ze praten veel en lang over elkaars leven en beginnen steeds meer gehecht aan elkaar te raken. Zodra Sophia bijna klaar is met haar opleiding en naar New York wilt verhuizen begint ze steeds meer te twijfelen aan hun relatie. Luke daarentegen speelt met zijn leven door mee te blijven doen aan de rodeo wedstrijden en verliest bijna zijn leven als hij gewond raakt. Twee verschillende werelden die op een bepaalde manier toch bij elkaar zijn gekomen.

Daarnaast gaat het verhaal ook over Ruth en Ira die in de tijd van de tweede wereldoorlog verliefd op elkaar worden en vaak gescheiden worden door school en het moment dat Ira wordt uitgezonden naar het oorlogsgebied. Ze weten niet of ze elkaar ooit nog zullen zien en of hun liefde op een dag genoeg is om voor altijd samen te blijven.

Elk hoofdstuk staat voor een personage uit het boek en vanuit haar of zijn belevingswereld lees je het verhaal. Door de afwisseling kom je de gevoelens van alle personen te weten en dat maakt het soms allemaal heel begrijpelijk.

Ik zou het boek nog honderd keer kunnen lezen en elke keer weer verliefd kunnen worden op het verhaal. Met een lach en een traan is dit een van de mooiste boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen. Een dikke vette aanrader dus!

Geef een reactie