The September Issue

Elk jaar brengt Vogue in september het dikste exemplaar van het jaar uit. Anna Wintour en haar hele team werken zich de blubber om heel Amerika weer van hun stoel af te blazen. Het moet elk jaar dikker en vooral nog beter. Nou ben ik een groot Netflix fan (geen geheim) en tijdens het bladeren door de lijst documentaires kwam ik het volgende tegen. The September Issue. In deze anderhalf uur durende documentaire volg je alle voorbereidingen op het uitbrengen van het grootste nummer van het jaar. Iedereen zie je voorbij komen. Stylisten, vormgevers, ontwerpers, mensen van de administratie, fotografen. En ga zo maar door. Anna Wintour komt veel in beeld. Zij is natuurlijk de vrouw achter het blad en als er iemand bepaalt wat er wel er niet in komt te staan, is zij het wel. 

Het is met recht een hele goede documentaire. Je ziet namelijk niet alleen de mooie kant van het verhaal, maar ook alle dingen die misgaan. Zo gaat er twee dagen voor de lancering nog een fotoshoot volledig over, omdat Anna het toch net niet goed genoeg vindt passen bij de andere foto’s. Anna is continue kritisch naar alles toe. Zo ook naar zichzelf en haar eigen familie. Bij haar thuis wordt ook gefilmd en krijgen we een exclusief kijkje in haar huis. Haar dochter die liever rechten gaat studeren dan haar moeder opvolgt komt ook in beeld. Op die momenten zie je dat ook Anna maar gewoon een mens/moeder is en niet alleen maar die koele kikker uit de mode.

Het mooie aan de documentaire vond ik dat zo’n machtige vrouw als Anna toch ook gewoon een hart heeft. Dat ze het beste wilt voor haar kinderen en haar blad. En dat dat misschien af en toe op een niet al te vriendelijke manier gaat, moeten we maar voor lief nemen. Ik denk dat je niet zonder zo’n iemand een blad als Vogue kan maken. Je hele ziel en zaligheid moet er wel inzitten. Anders wordt het niks. Alles wat ze doet, doet ze voor het blad. Alleen als ze denkt dat dat het beste is om te doen. Het is een carrièrevrouw pur sang. Iemand die er vol voor gaat en zich voor de volle honderd procent in zet. Heel fascinerend om te zien.

Hieronder de trailer om alvast een indruk te krijgen van hoe en wat. Als je een beetje geïnteresseerd bent in tijdschriften, mode of Anna Wintour dan is dit echt een aanrader!

Geef een reactie