Thee TAG

Thee TAG 

Ik als thee liefhebber beantwoord vandaag de thee tag. De vragen gaan over mijn favoriete smaken tot waar ik mijn thee koop. Enjoy!

Met wie dronk jij je eerste kopje thee? Hoe smaakte dat?

Ik denk dat dat thuis geweest moet zijn met mijn ouders. Ik denk dat het een beetje bitter smaakte omdat ik het zakje er te lang in liet hangen.

Met wie drink jij graag thee?

Met vriendinnen drink ik denk ik het liefste thee. Lekker in een restaurantje of op een terrasje en dan lekker kletsen. Maar thuis drink ik het ook graag als ik alleen ben tijdens het leren of het bloggen bijvoorbeeld. Thee kan eigenlijk altijd wel. Behalve op een hele warme zomerse dag. Dan sla ik het liever over.

large-6

Op welke momenten van de dag drink je thee?

Ik drink eigenlijk zo’n beetje de hele dag door thee. Een uur of elf meestal m’n eerste kopje en aan het einde van de dag m’n laatste kopje. Tussen de middag drink ik denk ik de meeste thee. Het ligt er ook een beetje aan of ik thuis ben of aan het werk.

Wat is je favoriete thee? 

Ik ben echt verliefd op mango thee op dit moment. Gewoon die van de Pickwick in het doosje met vier verschillende smaken. Ik weet niet wat het precies is, maar mango thee is echt de perfecte combinatie tussen zoet en lekker. Die van de Lipton zijn vaak te zoet, waardoor echt alles naar die smaak gaat ruiken en je er bijna misselijk van wordt. Ik zweer echt bij mango thee. Het is alleen jammer dat ze die smaak niet los verkopen. Misschien moet ik eens vragen of de Albert Heijn die kan inkopen.

fairtrade-koffie-en-thee-thee-fruit-variatie-300x450_normal

Wat is je favoriete theemerk?

Zoals ik hierboven al noemde ben ik fan van de thee van Pickwick. Hij is simpel maar tegelijkertijd heel erg vol van smaak. De thee van Fair Trade vind ik ook onwijs lekker. Hij is ook vol van smaak en je proeft de smaak nog onwijs lang. Daarnaast heb ik bij Fair Trade het idee dat hij wat minder chemisch is dan andere merken.

Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?

Ik heb een tijd veel nieuwe smaken geprobeerd, maar op dit moment drink ik alleen maar fruitthee. Meestal aardbei, mango of meloen.

Heb je aparte soorten soorten/smaken in huis voor je gasten?

Onlangs kocht ik slaap lekker thee. Deze thee zou er voor moeten zorgen dat je heel rustig wordt en helpt bij het verbeteren van je slaappatroon. Erg lekker is deze trouwens niet. Er zit valeriaan, lavendel en kamille in en heeft helaas een hele sterke en overheersende geur. De werking ervan klopt trouwens wel. Na twee kopjes ’s middags voel je je toch wel behoorlijk slaperig worden haha.

hsfile_235077

Waar koop jij je thee?

De supermarkt.

Hoe drink jij je standaard kopje thee?

Eigenlijk drink ik m’n thee altijd zonder iets erin. Behalve als ik last heb van m’n keel stop ik er altijd lekker veel honing in. Zo is het toch wat zachter.

Wat vind jij het lekkerst bij de thee?

Een koekje bij de thee vind ik toch wel echt het lekkerst. En dan het liefst de robuuste koeken van Time Out. Deze zijn lekker groot en hebben chocoladestukjes erin zitten waardoor je een beetje het beste van beiden hebt zeg maar.

Heb je zelf ook een blog en vind je het leuk om de vragen ook te beantwoorden. Neem de Tag gerust over!

Geef een reactie