Verrassing!

2016 loopt bijna op z’n eind en dit jaar mag wel het jaar van de verrassing genoemd worden. Ongelooflijk hoe de dingen dit jaar zijn gelopen. Vol ongeloof zet ik dagelijks de tv aan en keer op keer verbaasd het me weer welke keuzes wij als mensheid maken. Het lijkt af en toe wel of niemand het nog iets uit maakt hoe dingen lopen. Dat er in het stemhokje gewoon maar wat aangekruist wordt. Zo van ‘ja joh kan mij het wat schelen, boeiend’. Vanochtend verbaasde ik me net als de rest van de wereld over de uitslag van de presidentsverkiezingen van Amerika. Het internet ging los! En logisch ook. Maar voordat we het daar over gaan hebben, laten we eerst de andere ‘verrassingen’ van dit jaar even bespreken.

Het Eurovisie Songfestival. Wij als Nederland stuurden Douwe Bob naar dit zangfeestje. Hoewel er net zoals voorgaande jaren vreemde inzendingen waren, was Australië er ook weer bij. Snap ik tot op de dag van vandaag nog steeds niet. Ik bedoel Australië… Sinds wanneer ligt dat land in Europa? Maar dat is niet mijn punt. Oekraïne werd volledig afgekraakt door hun nummer. Het was veel te zwaar en er zat een te grote maatschappelijke boodschap in volgens iedereen. Maar raad eens? Het nummer won! Heel Europa (en Australië) keek vol ongeloof die avond (ochtend denk ik in Australië) naar de uitslag. Tot op de dag van vandaag snap ik nog steeds niet waarom zij heeft gewonnen. Kortom een heuse verrassing als je het mij vraagt.

Jamala-2

Onze Britse theevriendjes. Ja. We waren vriendjes. We liggen op dit moment in scheiding met ze. Heel Europa (en nee dit keer niet Australië) dacht dat het niet zo’n vaart zou lopen. ‘Ah joh, die verlaten ons echt niet’, zei menig Europeaan. Nou drie keer raden wat er gebeurde. We werden keihard verlaten. Dag Britse vriendjes. David Cameron zei zelfs van als Engeland er voor kiest om de EU te verlaten, dan pak ik mijn spullen. Die arme man dacht ’s avonds natuurlijk ‘haha het volk blijft er echt wel bij’, en dook ’s avonds heerlijk tevreden onder de wol. Nou een paar dagen later was het einde verhaal. Meneer neemt nu waarschijnlijk slaappillen in en is weer druk aan het solliciteren. Gevalletje ‘die zagen we niet aankomen’.

David_Cameron_3525137b

Trump. Ken je dat verhaal van die zakenman die zichzelf wel als nieuwe president van Amerika zag zitten? Die met dat oranje hoofd, rare haar en vrouw aan zijn zijde die meer botox heeft gebruikt dan half Hilversum? En die vroeger haar boterham verdiende met nogal pikante foto’s? Nou dan zal ik je snel uit je droom helpen. Dit is helaas geen slecht verzonnen verhaal, maar de trieste werkelijkheid. Het land heeft gekozen. En jawel, voor een man die van vrouwen verwacht dat ze weinig zeggen, het niet zo heeft met homo’s, lesbi’s, transgenders, gehandicapten, buitenlanders en andere mensen die ook maar enigszins een andere denkwijze dan hem hebben. Oftewel heel Amerika. Nou die man is dus de nieuwe leider van een van de machtigste landen van de hele wereld. Die binnenkort even gezellig aan de wodka gaat met meneer Poetin. Ja die dus. En iedereen maar zeggen ‘als hij president wordt, dan eet ik m’n schoen op’. Nou pak je schoen er maar bij en eet hem op. Want Donald Trump is officieel de nieuwe president van Amerika. God bless you!

donald-trump-memes-from-around-the-internet-22

Als er nog aanvullingen op dit lijstje zijn hoor ik ze graag!

 

 

Geef een reactie