Vrijheid

Varen is voor mij de ultieme manier om te ontspannen. Lekker om je heen kijken, nieuwe plekjes ontdekken en de wind die je haar opzij blaast. Voor mij is dit vrijheid op z’n best. Geen mensen om je heen, alleen jij. Gisteren was ik op het water te vinden en kwam ik dit mooie plekje tegen. Elke keer als ik weer naar de foto kijk, word ik er rustig van. De rode boot die kalm heen en weer beweegt door de lichte golven die de zijkant raken. Maar vooral de felle kleur die zo mooi afsteekt tegen het rustige groen.

 

Ik kan hier naar blijven kijken. Naar de blauwe lucht, of de zwemtrap aan de zijkant. Die op zomerse dagen voor veel plezier zorgt bij mensen die in en uit het water gaan. Of de twee rubberbanden die als stootkussens dienen met genoeg ruimte ertussen voor een tweede boot. Of misschien zelfs plek bieden voor nog een boot. Die ook een felle kleur moet hebben om zijn buurman te evenaren.

Elke keer als ik weer naar de foto kijk, word ik er rustig van

Achter de boot is een klein stukje grasveld te vinden waar je makkelijk een paar handdoeken neer kunt leggen. De rozenstruik aan de linkerkant van de boot kun je nu helaas niet zien. Maar de roze kleine rozenblaadjes maken het geheel tot een sprookjesachtig tafereel. Het zou zo de achterkant van een groot landgoed kunnen zijn waar een prinses op een zomerse dag vertoefd met haar vrienden en vriendinnen. Waar ze ook zo weer kan verdwijnen in het donkere van de bomen.

 

Ik kom binnenkort zeker nog een keer terug. Dan hoop ik heimelijk dat deze rode zeilboot nog steeds op z’n vertrouwde plekje ligt zodat ik weer heel even kan wegdromen.

Geef een reactie