Waarom foute tv-programma’s zo leuk zijn

Als half Nederland op dinsdagavond een documentaire kijkt over de vele vluchtelingen uit Afrika of het opsporen van criminelen zap ik door naar RTL 5 waar Samantha en Michael de boel onveilig maken. In het uur durende programma wordt het leven van de Haagse reality ‘sterren’ gevolgd en kunnen wij als Nederlanders genieten van hun ietwat andere leefstijl. Dochter Angelina weet elke aflevering de boel op stelten te zetten en als zij het niet doet, doen haar ouders het wel. Een borstvergroting en een haar transplantatie hier en daar wordt afgewisseld met het dagelijks leven zoals een gezellig etentje met de familie op zaterdagavond.

Bij de familie van der Plas is niks te gek. Misschien dat dat het allemaal ook wel zo leuk maakt. Want een babykamer die net blauw is geverfd zorgt al snel voor de nodige irritatie wanneer de kleur geen ‘babyblauw’ is en opnieuw geverfd moet worden. Een uur later staat de beste schilder van de schildersbuurt (toepasselijk) op de stoep en is de kamer binnen een paar uur omgetoverd in een ‘echt’ blauwe kamer. We kunnen wel stellen dat Barbie thuis de broek aan heeft.

media_xll_1537381

De reden waarom ik kijk, is denk ik uit pure nieuwsgierigheid. Mijn leven is totaal verschillend en als ik die verschillen zie kan ik er altijd hard om lachen. Want laten we eerlijk zijn, Barbie en ik hebben gewoon geen overeenkomsten. Ja misschien eentje dan, we zijn allebei een vrouw. Al twijfel ik daar af en toe aan als haar pruik bijna van haar hoofd glijd. Oh ja, we hebben ook allebei onze rijbewijs. Geloof het of niet maar deze Haagse vriendin mag legaal de weg op. Ik ben blij dat ik niet bij haar in de buurt woon. Je komt haar denk ik toch niet zo graag tegen in de auto met haar knalroze Adidas pak en nep-nagels.

Maar ondanks dat Barbie, ben ik fan van je. Jouw leven dat draait om de nieuwste glitter huispakken, nep-nagels en extensions vind ik heerlijk om naar te kijken na een lange dag. Verstand op nul en een lekker amuserend programma als dat van jouw op. Het gaat helemaal nergens over en dat maakt het (voor mij in ieder geval) tot een feestje om naar te kijken. Net zo als jouw pailletten buurman uit Tilburg met die huispakken. Zelfde idee alleen dan een andere familie.

Onze pailletten koning mogen we natuurlijk niet vergeten in dit lijstje. Hij tovert elke kampervrouw om tot glamour koningin met harde krullen en ons Royke knutselt thuis met wat glitters en lintjes hele huispakken collecties aan elkaar. Hij doet het goed. En om dat te benadrukkNaamloos4en mogen wij als Nederlanders meegenieten van zijn privé-leven en krijgen we een heus kijkje achter de schermen. De winkel en zijn kersthuisjes zijn een van de vele dingen waardoor we van hem zijn gaan houden. Omdat het weer nergens over gaat geniet ik er zo van. Ik hoop dat ons Royke snel weer met een nieuwe serie komt en we weer lekker kunnen genieten van al zijn mooie uitspraken en zijn sprankelende leven.

Op dit moment moeten we het doen met alleen de serie over Barbie en Michael. Hopelijk komt RTL 5 ooit op het idee om deze twee programma’s op dezelfde avond te plaatsen achter elkaar. Dan ben ik helemaal blij. Idee RTL 5?

Getagd

Geef een reactie