Waarom ik €8,50 neer leg voor een tijdschrift

Tijdschriften vind ik een van de leukste dingen die behoren tot de offline media. M’n bloed stroomt sneller bij apps als Facebook en Instagram, maar zodra het erop aan komt, koop ik toch nog steeds het liefst een tijdschrift. Ik houd van de geur die je meteen ruikt als je het openslaat en het geluid als je de pagina’s omslaat. Ik vind het heerlijk om aan het einde van de dag met een kopje thee op de bank me volledig te verliezen in een tijdschrift. Ja. Als het moet betaal ik graag €8,50.

Het is zelfs zo erg dat ik er speciaal op uit ga als ik weet dat er een speciale editie in de schappen ligt. Ik probeer dan ’s ochtends zo vroeg mogelijk meteen naar de winkel te rennen. Ook bij het laatste exemplaar dat ik kocht. De speciale editie van de Britse Vogue vanwege het 100 jarig bestaan van het blad. Elke dag ben ik langs de boekhandel gegaan om te kijken of ze hem al hadden. Keer op keer volgde de teleurstelling als ik het nummer van mei zag liggen. ‘Hoe lang kan zoiets wel niet duren’, dacht ik vaak genoeg.

foto 2

Gisteren had ik gelukkig meer succes. Per toeval stuitte ik op het nummer terwijl ik eigenlijk opzoek was naar de Grazia. Maar daar lag hij. Kate Middleton die lachend de voorkant sierde, keek me aan. Eindelijk lag hij in de winkels! Zo dik als een telefoonboek wel te verstaan. Dan is €8,50 eigenlijk een koopje als je ziet wat je ervoor krijgt.

Er bleef wel een brandende vraag over. Hoeveel tijdschriften heb ik zelf eigenlijk? Ik heb ze niet geteld, maar het is toch een flinke stapel. Van het geld dat ik er maandelijks aan uitgeef kan ik waarschijnlijk op vakantie naar Bora Bora. Voor drie weken. De een geeft het uit aan drank, ik aan tijdschriften. Tja…

foto 1

Geef een reactie