Wederzijdse liefde

Ergens in oktober 2012 maakte ik voor het eerst kennis met je. Wauw. Wat was ik van je onder de indruk zeg. Ik kende je al wel, maar nooit eerder waren we zo dicht bij elkaar als nu. Ik wist niet waar ik moest beginnen met kijken. Alles aan je is zo ongelooflijk adembenemend dat ik sprakeloos ben. Ik kan alleen maar voor me uit staren als ik elk detail van je in me opneem. De tijd verdwijnt als sneeuw voor de zon. Vanaf de eerste seconde doe je al wat met me. Ik kan het nauwelijks uitleggen. Het is zo’n onbegrijpelijk gevoel dat je alleen begrijpt als je het zelf mee maakt. Bijna dagelijks denk ik er aan. Ik wil naar je terug. En wel heel snel. Parijs, wanneer zien we elkaar weer?

 

Waarom die liefde? 

Station Rotterdam Centraal is voor mij een gevaarlijk plekje. De Thalys die dagelijks vertrekt naar het zuiden weet keer op keer mijn aandacht te trekken. Hoe vaak ik niet de neiging heb om ‘per ongelijk’ in te stappen. Ik kan echt niet wachten om weer langs de Seine te lopen met een crêpe in m’n handen, terwijl ik de geur van knoflook overal kan ruiken. De lange straten, de metro’s, de toeristen, de vele eettentjes en ga zo nog maar even door. Ik zou serieus niet weten wat ik niet leuk vind aan Parijs. Eigenlijk klopt alles gewoon.

DSC_0011kopie

 

Ik kan me nog goed herinneren dat ik opeens zowat naast de Eiffeltoren liep en het eerst helemaal niet doorhad. Ik keek naast me en zag een gigantisch gebeuren. Pas na een tijdje had ik door dat het om dé Eiffeltoren ging. Toen ik er recht voor stond was ik zo sprakeloos. Altijd zie je het voorbij komen op foto’s en nu sta je er gewoon zelf naast. Echt zo onwerkelijk, maar wel ontzettend leuk!

Een paar weken geleden kocht ik een boek dat volledig in het teken staat van alle leuke dingen die je in Parijs kunt vinden. Het staat vol met restaurantjes, winkels, musea, parken. Noem maar op. Geschreven door een echte Parisienne. Het is alleen wel in het Engels. Een aanrader als je helemaal in de stemming van Parijs wilt komen.

Wanneer ik weer ga weet ik nog niet, maar dat ik ga is zeker. Parijs, hopelijk tot snel!

 

Geef een reactie