Weekendfilms #3

Zodra het weekend is wil je eigenlijk zo min mogelijk doen en lekker onderuit op de bank hangen om te ontspannen. Een leuke film erbij, en zeker op zondagmiddag is het weekend wel compleet. Ik deel elke zaterdag mijn favoriete films en hoop jullie wat ideeën te geven voor het kiezen van een leuke film voor het weekend. 

Ride Along 

Als Ben de liefde van zijn leven heeft ontmoet wilt hij niets liever dan de rest van zijn leven met haar delen. Daar hoort natuurlijk een bruiloft bij, en dan ook de schoonfamilie. De broer van Angela is op z’n zachtst gezegd een taaie en vind niemand goed genoeg voor zijn zus. Aan Ben de taak om broer James ervan te overtuigen dat hij goed genoeg is en zijn zegen voor het huwelijk te krijgen. Dat gaat alleen niet zo gemakkelijk. Ben moet zich fysiek bewijzen en laten zien dat hij Angela kan beschermen. Een dagjnizeje meelopen met de politie lijkt de ultieme opdracht voor Ben zodat hij kan laten zien wat hij in huis heeft. Maar laten ze nou net bezig zijn met een grote drugs klopjacht en blijkt dat Ben eigenlijk best zijn steentje kan bijdragen.

Ride Along is naar mijn mening een onwijs leuke film. De acteurs zijn goed gekozen en passen goed in hun rol (Ice Cube kennen we natuurlijk ook al van 21/22 Jumpstreet) en passen ondanks hun strijd in de film goed bij elkaar. Als een echt team showen ze hun acteerwerk en maken ze er een geweldige film van. Het is een simpel verhaal, waardoor je snel begrijpt waar het over gaat en vanaf het begin meteen kunt genieten van de film. De film heeft een vrij standaard verhaal waar niet veel nieuwe dingen inzitten, maar dat maakt hem niet minder leuk. Heb je zin in een gewoon leuke film voor op een vrije middag dan raad ik deze zeker aan. Lachen gegarandeerd!

Spannend? Zodra je echt in het verhaal zit halverwege is het wel spannend.
Goede verhaallijn? Simpel, maar wel leuk.
Goeie acteurs? Absoluut! Ik had geen betere acteurs hiervoor kunnen bedenken.
Aanrader? Jazeker.
Cijfer: 7,5

 

Geef een reactie