Weekendfilms #5

Paper Towns

Er was eens een heel mooi boek geschreven door John Green. Wie hem niet kent, hij schreef ook The Fault in Our Stars en werd daarmee bekend in heel Nederland. Misschien ook doordat een groot gedeelte van de film zich afspeelde in Nederland. Een bankje aan de Amsterdamse gracht kwam nadrukkelijk in beeld en opeens wilde de hele wereld op dat bankje zitten. Laten er nou al genoeg Chinezen rondlopen in Amsterdam dus hoefden ze na het Anne Frank huis alleen maar even snel een andere straat in te gaan. Anyway, dit is niet zijn enige boek. Hij schreef ook Paper Towns en er kwam nog een verfilming. Cara Delevingne nam de hoofdrol voor haar rekening. Een volledige hoofdrol wil ik het eigenlijk niet noemen. Oké, ze staat op de voorgrond van alle filmposters, maar eigenlijk draait het verhaal om de verlegen Quentin.

Al jaren woont hij tegenover de stoere Margo en niets liever zou hij deel willen uitmaken van haar stoere leven. Ze gaat op avontuur en verdwijnt regelmatig van thuis. De paar aanwijzingen die ze achterlaat moeten altijd de sleutel vormen voor haar verblijfplaats. Alleen snappen haar ouders daar niks van. De avond voordat ze weer verdwijnt neemt ze Quentin mee op avontuur. Ze nemen wraak op de zogenaamde vrienden van Margo en hij hoopt daarmee dat hierna alles anders is. Margo wenst hetzelfde en de volgende dag is ze verdwenen. De aanwijzingen leiden steeds meer naar Margot, maar zijn die wel bedoeld om haar terug te halen? Wil ze niet veel liever opnieuw beginnen?

facebook

Zoals gewoonlijk heb ik eerst weer het boek gelezen en daarna de film gekeken. Helaas viel het een klein beetje tegen toen ik weer merkte dat ze hele leuke stukjes uit het boek hebben weggelaten. Natuurlijk snap ik dat niet alles erin past, maar daardoor krijgt het verhaal wel een andere wending wat zeker in dit verhaal jammer is. Ondanks dat was het een leuke film. Grappige stukjes en de raadsels zorgen ervoor dat je gaat meeleven met Quentin zodat ze haar kunnen vinden. De vriendschap tussen de jongens is bijzonder en fijn om te zien. Ze laten alles vallen om ervoor te zorgen dat Quentin Margo kan vinden. De reis naar haar zorgt ervoor dat de band tussen de vrienden nog beter wordt. Ze groeien naar elkaar toe terwijl het schooljaar op zijn einde loopt. Een tijd om nooit meer te vergeten!

Spannend? Ja. Maar niet zodat je op het puntje van je stoel gaat zitten.
Goede verhaallijn? Absoluut! Er is goed nagedacht over alle raadsels en het is een mooi passend verhaal. Wat verwachten we ook anders bij John Green.
Goeie acteurs? Vooral heel verassend. Hoe Cara Delevingne normaal alle covers siert van tijdschriften zien we nu een hele andere kant van haar. En dat smaakt naar meer!
Aanrader? Ja!
Cijfer: 8,5

Pitch Perfect 2

De Bellas zijn terug! En hoe! Ze hebben de eer om op te treden voor de president van Amerika, maar helaas gaat het gigantisch mis. Fat Amy scheurt uit haar broek en wat we dan zien is wel het minste waar de president op zat te wachten. De groep wordt uit de competitie gegooid en moet zich terug vechten naar de top. Vallen en opstaan tot de groep uiteindelijk onder spanningen komt te staan. Kunnen ze hun gezamenlijke passie op tijd weer terug vinden en nog een keer een geweldige show neer zetten?

pitch-perfect-poster

In een woord geweldig! Er wordt weer lekker veel gezongen, gelachen en plezier gemaakt. Zeker een aanrader als je opzoek bent naar een lekker muzikale film.

Spannend? Nee.
Goede verhaallijn? Ja best wel. 
Goeie acteurs? Absoluut!
Aanrader? Zeker!
Cijfer: 8

Geef een reactie