Wonderplant of onzin?

De Aloë vera plant is een vrij bekende plant sinds het stofje ‘Aloë Vera’ in bijna elke crème of tube wordt gebruikt. Het zou een wondermiddel zijn en de oplossing voor vele schoonheidsproblemen. Een rode huid, puistjes, eczeem en nog vele andere problemen zouden worden opgelost door deze plant. Aangezien mijn huid niet de meest gave huid is, besloot ik ook zo’n plant te kopen en te kijken of het nu echt werkt.

SAM_1238

De Ikea bleek deze planten in zijn assortiment te hebben en voor 2,49 euro nam ik er eentje mee. Op internet kwam ik vele succes verhalen tegen en ook hoe je te werk moest gaan om de gel uit de plant te krijgen. De gel bevindt zich in de bladeren en door middel van het doorsnijden van de bladeren heb je toegang tot het sap en de gel.

SAM_1225

Zoals je kunt zien zijn de bladeren van deze plant behoorlijk dik. Omdat hij nog niet heel veel bladeren heeft heb ik er maar eentje doorgesneden. Pak een bakje erbij als je dit doet, want zodra je een blad doorsnijdt komt er meteen al veel sap uit. Snij daarna het groene gedeelte van het blad eraf. Je wilt natuurlijk bij het zachte gedeelte komen. Als je dit hebt gedaan kun je het gel gebruiken voor de vele problemen waar ik net al over vertelde. Hieronder nog een groter lijstje met alle voordelen van de plant.

– Houdt de huid zacht en soepel
– Verkoelt de huid bij zonnebrand en stimuleert het herstel van de huid
– Huidzuiverend
– Vertraagt de gevolgen van het ouder worden
– Verzacht en verkoelt bij irritatie, brandwonden, kleine sneetjes en insectenbeten
– Versnelt het herstel van wonden, oppervlakkige brandwonden en andere huidbeschadigingen
– Helpt bij jeuk, gaat zwelling tegen en kalmeert bij irritatie
– Helpt om littekens te voorkomen en te verminderen
– Helpt de huid zich te verweren tegen schimmels en bacteriën
– Geeft verbetering bij huidproblemen als acné, eczeem en psoriasis
– Helpt om lever- en zonnevlekken te verminderen
– Helpt bij de bestrijding van wratten
– Verbetert de bloedsomloop
– Geeft verlichting bij circulatieproblemen, zoals spataderen
– Geeft verlichting bij spier- en gewrichtspijn

SAM_1230SAM_1231

De gel voelt vrij stevig aan als je hem uit de bladeren hebt gehaald. Het ruikt een beetje naar ui, maar heeft niet een hele sterke en overheersende geur. Ik heb het een paar minuten op mijn wangen gelegd en daarna voelde ik het wat jeuken. Als je vroeger was gevallen en je een schaafwond had ging het na een paar dagen ook jeuken. Dat was dan een teken dat het aan het helen was zeiden ze altijd. Ik hoop dat het in dit geval ook zo is. Na een halfuur voelde ik er niks meer van en was al het sap van het gel in de huid getrokken.

Conclusie

Een paar uur later zag ik geen verschil met ervoor. Aan het einde van de dag was het nog steeds hetzelfde als ervoor dus had ik weinig goede hoop. Een dag later zag ik wel dat m’n huid iets minder rood was, maar echt grote verschillen zag ik niet. Misschien moet je het ook wel meerdere dagen gebruiken om echt verschil te zien. Ik ga het binnenkort nog een aantal keer gebruiken om te kijken of ik dan wel verschil zie. Voorlopig ben ik dus nog niet echt tevreden over de werking van deze ‘wonderplant’.

Het had een mooie en simpele oplossing kunnen zijn voor huidproblemen, alleen had ik er meer van verwacht.

 

Geef een reactie