Zomervakantie #1

Aangezien de wifi verbinding niet optimaal was, was het uploaden van blogberichten onmogelijk. Daarom nu alsnog alle verhalen over mijn vakantie in Frankrijk. 

Na een reis van tien uur, heel veel regen en een grote file bij Parijs zijn we dan eindelijk aangekomen op de plaats van bestemming. Het duurde even maar dan heb je wel wat. De zon schijnt, de vogels fluiten en de temperatuur is een stuk beter dan in Nederland. Ik was bijna vergeten wat het woord zomer betekent na dagen van regen in Nederland.

Ik kan alleen wel merken dat ik al meer dan een jaar geen Frans heb gesproken. Wat praten sommige Fransen snel en wat ben ik een hoop woorden vergeten. Gelukkig spreken er zat mensen Engels op de camping en doen ze veel moeite om je te helpen. Dus ben ik maar overgeschakeld naar het veilige Engels en ik red me eigenlijk prima.

image

De tijdschriften hier zijn wel een stuk goedkoper dan in Nederland. Zodra ik door mijn eigen voorraad heen ben ga ik denk ik even bij shoppen. En ja ik weet het, ze zijn in het Frans 😉 Maar volgende week moet dat een stuk beter gaan denk ik.

image

De plek waar we zitten, zit pal aan het strand en dichtbij een dorpje met leuke kleine winkeltjes. Qua locatie zitten we echt onwijs goed! Het weer mogen we ook niet over klagen. Zondag wordt het rond de dertig graden en dus gaan we lekker een dagje naar het strand.

image

Croissantjes, lekker weer, leuke Franse marktjes en dorpjes die naar knoflook ruiken. Tot nu toe kloppen m’n verwachting volledig. Vive la France!

Geef een reactie