Zomervakantie #2

De zon schijnt nog steeds, de lucht lijkt eeuwig blauw te zijn hier en er gaat niets boven de geur van versgebakken stokbrood. Het kan. Zomervakantie met zon en een strak blauwe lucht is dus echt mogelijk. Je moet er alleen pakweg 900 km voor rijden, maar dan heb je ook wat! Ik had nooit verwacht dat ik een camping leuk zou vinden. Al die mensen zo dicht op elkaar en het idee dat je ieder gesprek kan horen, maar he. De hele tijd luisteren naar alle Franse gesprekken is geen doen. Ze praten 1) veel te snel en 2) ze gebruiken zo veel moeilijke woorden dat ik er gewoon helemaal niks van versta. Gelukkig spreekt de receptie ook een aardig woordje Engels en kan ik dus toch dingen vragen aan ze. De Wifi is alleen wel echt een struikelpuntje. Oké, de neiging om de hele tijd op m’n telefoon te zitten neemt af, maar als ik er dan op zit is het rete frustrerend als je niet even een normaal gesprek met iemand kan voeren. Voordat ik het weet is m’n verbinding weer weg en kan ik weer opnieuw gaan verbinden en inloggen. Niet leuk! Als ik dus thuis ben ga ik weer uitgebreid genieten van m’n geweldige internet verbinding. Eentje die gewoon werkt. Wat een luxe!

wpid-img-20150814-wa0005.jpg

Geen internet opent trouwens ook wel weer andere deuren. Zo heb ik zeeën van tijd voor al mijn boeken en tijdschriften die ik heb meegenomen en kan ik genieten van de echte rust. Even niet weten wat er de hele tijd zich afspeelt in de wereld en je alleen druk maken om de dingen waar je dan zelf mee bezig bent. Het heeft wel zo zijn charme. En kijk even naar die mooie blauwe lucht hierboven. Meer hoef ik dan denk ik niet te zeggen gok ik.

Had ik jullie trouwens al verteld over al het lekkere ijs hier?! Het is dat ze 2,50 euro per bolletje vragen anders had ik zeker de hele ijskraam geprobeerd. Het is zo lekker om in de zon te zitten met een ijsje en dan te genieten van alle mensen die langslopen. Zet me neer op het drukke plein en ik ben twee uur zoet.

SAM_1500

 

Ze hebben hier trouwens ook de meest aparte soorten ijs. Zo is het niet gek om hier “nutella” ijs te eten, of wat dacht je van cola ijs. Alles kan. Ik was zelf wel behoorlijk fan van de pistache ijs en de mango variant zoals jullie die hierboven kunnen zien. Lekker zoet ook!

Zoals je al wel kan lezen wil ik nog lang niet naar huis. Het is hier fantastisch!

Geef een reactie